Ausztria: dohányzási tilalom novembertől a vendéglátóhelyeken

Dohányzásellenes Ausztriában

dohányzásellenes Ausztriában vannak e dohányzótabletták

Frissítve: Szerző: Bata Attila Az osztrák vendéglátóhelyeken a dohányzás engedélyezése vagy tiltása az utóbbi időkben a helyi politika egyik fontos dohányzásellenes Ausztriában lett. Miután a dohányzást támogató politikai párt pozíciója meggyengült, ismét bevezetik az általános tilalmat a zárt helyeken. Kilépés dohányzásellenes Ausztriában vetítésből 3 váltás Egy kicsit ugorjunk vissza az időben, hogy jobban megértsük az osztrák parlament múlt keddi döntését, amely megtiltja a dohányzást november elsejétől.

dohányzásellenes Ausztriában leszokni dohányozni fogok hízni

Ausztriában, nemzetközi összehasonlításban, is dohányzásellenes Ausztriában a felnőtt dohányosok aránya. Először ben léptek a nemdohányzók védelmében, az akkori rendelettel a munkahelyek zárt helyiségeiben tiltották be a dohányzást. A következő nagyobb tilalom januárjában lépett életbe, amikor betiltották a dohányzást az iskolákban, az oktatási intézményekben, a sportlétesítményekben és az állami hivatalokban.

orrcsepp árak

Ekkor szabályozták először a vendéglátóhelyeket is, ahol dohányzásellenes Ausztriában nagyobb területű kocsmákban 50 m2 felett kötelező volt kijelölni dohányzó vagy dohányzásellenes Ausztriában termet, kisebbekben a tulajdonos döntötte el, hogy engedélyezi, vagy tiltja a dohányzást.

A es évek elején mindenki arról beszélt, hogy hiába a rendelet, a hüttékben továbbra is vágni lehet a füstöt. A rendeletet sokszor nem tartották be, a síelés utáni apres ski bulik továbbra is elképzelhetetlenek voltak füst nélkül.

dohányzásellenes Ausztriában

Májusban a "hírhedt ibizai videó" után a koalíció megbukott, a Szabadságpárt már nem tudta védeni dohányzást támogató elképzeléseit. Közben az orvosi kamara aláírásokat gyűjtött a dohányzás betiltásáért. Közel ezer osztrák a szavazók dohányzásellenes Ausztriában.

Dolgozz Ausztriában német nyelvtudás nélkül

Ezek után az osztrák parlament a múlt héten dohányzásellenes Ausztriában elsejei hatállyal ismét megszavazta a korábban A törvény értelmében a jövőben dohányzásellenes Ausztriában lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, dolgoznak fel, adnak ki vagy fogyasztanak.

A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik.

Támogass te is! A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik. A törvény alól csak a kerthelyiségek és más szabadtéri vendéglátó egységek jelentenek kivételt.

A törvény alól csak a kerthelyiségek és hasonló jellegű szabadtéri vendéglátó egységek jelentenek kivételt. Mielőtt bárki örülne vagy bánkódna az új rendelkezés miatt, ne felejtsük el, hogy a kormánykoalíció bukása miatt jelenleg Ausztriában ideiglenes, ügyvivő kormány működik. Az új választásokat szeptember én tartják.

dohányzásellenes Ausztriában

Várhatóan a választási kampány egyik témájává válhat a dohányzási tilalom is, így még akár egy olyan helyzet is előállhat, hogy az új kormány megint csavar egyet a rendeleten.