Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
január 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Dodó91
  • abidne
  • Red
  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5

2013 a Kígyó éve, avagy hidegvérű, gonosz teremtmény közeleg

...Legalábbis nyugati kultúránk szerint, ahol a kígyó a sötét oldal szülötte. Aki a történelem hajnalán, behízelgő modorával - máig tisztázatlan körülmények között - egyszer már kellemetlen pillanatokat okozott Ádámnak és Évának.
Meglepő módon a keleti kultúrákban a kígyó a szépséget és a bölcsességet jelképezi. Több ősi civilizációban pedig visszatérő szimbóluma a lassú, megfontolt, elmélyült gondolkodásnak és a spirituális útkeresésnek. A 2013-as Víz-Kígyó év meghatározó elemei:

Az év legmeghatározóbb eleme - ne tévesszen meg a Víz-Kígyó - a Fa elem lesz, mely a tanulást, tanítást, fejlődést, képzést – önképzést, és nem utolsó sorban a pénzügyi kérdések fontosságát szimbolizálja. 
A Tűz elem szintén erős (hiszen a Fa elem támogatja a Tüzet), így azok a szakmák és területek is fellendülnek, melyek a Tűz elem fennhatósága alá tartoznak. Minden, ami összefügg a tanulással, tanítással nagyon támogatott és anyagilag talán az ilyen típusú dolgok lesznek a legjövedelmezőbbek. Amennyiben ilyen területtel foglalkozol, sikerekre számíthatsz 2013-ban. 


Gazdasági helyzet / sikerre ítélt tevékenységek a 2013-as Kígyó évben:

Az év mundán képletéből az is látszik, hogy általában véve az embereket nagyon erősen fogja foglalkoztatni a gazdasági helyzet és az anyagi stabilitás. Ez nemcsak Magyarországra lesz érvényes, hanem sajnos világszinten is. Nagy a valószínűsége, hogy tovább nő a munkanélküliség. 
Februártól az energiák megváltoznak és innentől kezdve előnyösebb helyzetbe kerülnek majd azok, akik önállóan, maguknak, ill. saját vállalkozásukban dolgoznak. Ha Te is ide tartozol a munkádat, hivatásodat és megélhetésedet illetően, 2013. a Te éved lesz a fent említett okok miatt. Nevezetesen: könnyebb lesz jó szakembereket találnod.

A Fa elemhez kapcsolódó vállalkozások jövőre könnyebben indulnak fejlődésnek: faipar, bútoripar, papíripar, írói tevékenységek. A Fa elemhez tartozik még a virágkötészet, kertészet, gyógynövények, gyógyteák forgalmazása, különböző alternatív -gyógynövényekkel való gyógyítás, de fa elemű tevékenység a fodrászat, és a műköröm építés is. 
Ha nem kapcsolódik a tevékenységed a fent említett Fa elemekhez, gondold végig, hogyan tudod belevonni valahogy mindezt (képzést, tanulást, tanítást) abba, amivel foglalkozol… 

Mit jelent ez a gyakorlatban?
Tegyük fel, hogy egy multi cégnél dolgozol... Ha van lehetőséged, jelentkezz továbbképzésekre vagy szervezz továbbképzéseket, melyen mások is részt vehetnek. Esetleg jelezd az illetékesnek, hogy milyen területeket lehetne fejleszteni. Ha valamiben ügyes vagy, (pl. jól tudsz németül), vállalj tanítást, vagy korrepetálást. Könyveléssel foglalkozol? Képezd magad tovább és lehet, hogy több és jobb lehetőséggel találkozol majd. Mindemellett itt az idő arra is, hogy beiratkozz olyan tanfolyamokra, melyeket régóta szeretnél elvégezni. Ez mind-mind a Fa, tehát a növekedés-fejlődés elemével hozható kapcsolatba. Kezdd el tanítani, amivel foglalkozol vagy amiben a legjobb vagy.

Mi egyéb lesz támogatott?
Hétköznapi értelemben véve Tűz elemű tevékenység alá tartozik a szórakozás, szórakoztató ipar, éttermek, elektronikai dolgokkal foglalkozó iparágak, valamint a “szociális média”, tehát az ilyen irányú szakmák is sikerre számíthatnak.

Önismeret, spiritualitás a 2013-as Víz-Kígyó évében:

Spirituális értelemben akár a Napról - mint Jang Tűz, akár egy gyertyáról, mint Jin Tűz beszélünk, mindegyikük “világít” - megvilágít. A gyertya sötétben mutatja az irányt, a Nap pedig fényével és melegével ragyogja be az emberek életét.
A Tűz elem meleget és fényt áraszt magából, tehát minden olyan terület, ami segít “megvilágítani az utat”, jobbá teszi az emberek életét a szeretet, a bölcsesség és az inspiráció erejével, maximálisan támogatva lesz az Égi erők által. Ide tartoznak a vallások, a hit, a spirituális és metafizikai tanítások, a jóga és minden olyan dolog, ami közel visz legbensőbb lényed felé, tehát a világossághoz külső és belső értelemben egyaránt.

Mi az ami átmenetileg stagnálni fog a 2013-as Kígyó évében?

Egyértelműen az év leggyengébb eleme a Föld elem lesz. A Föld elem fennhatósága alá tartozik a bányászat, kézművesség, kristályok (kristálygyógyítás is), az ingatlan és az építőipar. Így hát nem meglepő, ha ezekben a tevékenységekben átmeneti stagnálás lesz megfigyelhető. Sajnos ez leginkább pont azokat az embereket érinti, akik az egekbe emelkedett lakáshiteleket már most is nehezen tudják fizetni. 
Ha azonban Te éppen lakásvásárláson, költözésen, esetleg albérleten gondolkozol, az ingatlan árak további zuhanása miatt könnyebb lesz alkudni az árakból. 


A 2013-as Kígyó év a csapatmunka éve lesz:
A Víz-Kígyó évében az összefogásnak és a csapatszellemnek kiemelkedő fontossága lesz. Függetlenül attól, mivel foglalkozol sokkal könnyebben és gyorsabban érhetsz el sikereket, ha összefogsz a megfelelő emberekkel, és mindenki hozzáteszi a nagy egészhez azt a részt, amiben ügyes. 
Oszd meg a feladatokat és a felelősséget másokkal, vonj be minél több közös érdeklődésű embert az életedbe, kovácsolj csapatot! Így sokkal sikeresebb leszel..., és nemcsak 2013-ban!

Forrás: Nagy Melinda

scroll back to top