Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
január 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Dodó91
  • abidne
  • Red
  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5

A  jegyek elemi felosztása  

A jegyek elemi felosztása szerint az azonos elemű jegyek a horoszkópban egymástól 120 fok távolságra helyezkednek el. A négy elem, mint 4 háromszög található a horoszkópban. A 12 jegy között a négy elem mindegyike egyenlő mértékben van képviselve, azaz 3 tüzes, 3 földies, 3 levegős és 3 vizes jegy található a horoszkópban. A négy elem a következő: a tűz, a föld, a levegő és a víz.

 

A jegyek elemi felosztásának jelentősége


Az asztrológiai szemlélet szerint a világ jelenségei leírhatók a négy elem tulajdonságainak kombinációival, melyek elemenként további 2-2 ősalkotó hatásait hordozzák

Milyen viszonyban áll egymással a négy elem?

A tűz és a levegő jegyek hímnemű, aktív, pozitív, a föld és a víz jegyek nőnemű, passzív, negatív energiák kifejezői. A pozitív jegyek ellentétes hatásúak a negatív jegyekkel, ami még szembetűnőbben jut kifejezésre a tűz (meleg-száraz) és a víz (nedves-hideg) között. A tüzes jegyek viszont harmonizálnak a levegős jegyekkel, a vizes jegyek pedig a velük azonos nemű, negatív föld jegyekkel.

Amennyiben a kos, oroszlán, nyilas csillagkép alatt születtél, akkor te tűz elemű vagy. Te elégeted sokszor a körülötted lévőket, s Te viszed a melegséget barátaid körébe. Megvéded őket a támadásoktól, és a ridegségtől. Nélküled, nem lenne melegség. Miben nyilvánul ez meg.

Sokszor száll barátai védelmébe, és elég nagy akaraterővel rendelkezik. Nem riad vissza egy-egy komoly kihívástól, vagy éppen feladattól sem. Lehet bátran terhelni megbízásokkal, igaz csak mértékkel. A környezetében könnyen kiszűri a céltalan személyeket, s elindítja, inspirálja őket valamilyen irányba.

Amennyiben beteg, vagy egészségügyi gondokkal küzd, segítő hatást fejt ki a rozmaring, kerti ruta, pitypang, sáfrány, csalán és a lyukaslevelű orbáncfű. Továbbá jó, ha a kertjében található tölgy vagy berkenye fa.

Füstölők és illóolajok közül a fahéj, tömjén, vanília, és a boróka áll hozzá közel. Valamint ha ezotériában dolgozó, vagy az iránt érdeklődő a személy, akkor egy atheme segítő hatású lehet, valamint egy felfelé mutató háromszög, egy tűzláng, penge, vagy szalamandra.

Totemállata is a szalamandra, valamint a nagymacskák. Hozzá a szív tartozik, a testrészek közül. Égtája a dél. Féme az ón.

Legjobban akkor érvényesül, ha a Nap vagy a Mars bolygó hatása érvényesül a legjobban. Kedden és csütörtökön a legfejlettebb, és legélénkültebb. Színe a vörös.

A Tűz elem jellemzői:  A tűz elemű embernek hatalmas az önbizalma, óriási lelkesedéssel veti bele magát mindenbe. Nem tud hideg fejjel gondolkodni, spontán adja mások tudtára a véleményét, és ha rossz kedve van, előszeretettel gázol bele más emberek lelkivilágába. Amikor döntést hoz, ezt általában gyorsan teszi, a benyomásaira hagyatkozik, és lehet, hogy megbánja az egészet.
Problémakezelése: Ha valami mélyen felháborítja, akkor ez annyira feltüzeli, hogy drámai fellépésre ragadtatja magát, nagy összecsapásra képes. Érzelmei, mint egy tüzes lávafolyam, úgy indulnak meg, mindent és mindenkit megsemmisítenek. Az ügy hamar elintéződik a részéről, és általában gyorsan elfelejti az egészet.
Szerelme: Heves és szenvedélyes, leginkább a harc, a küzdelem, a hódítás érdekli. Ezért ha olyan partnerrel hozza össze a sors, aki méltó ellenfele a csatában, akkor az életre szóló kapcsolat lesz, hiszen általában azért békülnek ki, hogy újra veszekedhessenek, és minden kezdődjön elölről.

A Levegő elem jellemzői: Első osztályú hangvezető, ezért tud mindenkivel szót érteni, és fantasztikus kapcsolatokat kialakítani-igazi társasági lény. Elegáns, vicces, szórakoztató, elbűvölő, általában jól felvágták a nyelvét, a vitában rendszerint övé az utolsó szó. Nagyon jól ért a trükkös blöffléshez, a legtöbb politikus a levegő eleműek közül kerül ki.

Ha te a vízöntő, ikrek, vagy éppen a mérleg csillagkép alatt születtél, akkor az elemed a levegő. A négy elem (levegő, tűz, víz, föld) közül te vagy a legtisztább, a légiesebb, és te táplálod, a tűzet és a vizet . Hogy ez miben mutatkozik meg?

Kommunikatív, gyors, a vizsgákon tanúsított magas fokú helytállás, jogi problémákban, és bírósági ügyekben kiválóan teljesít. A tudás állandó vele járója, de emellett sokáig képzi magát. Szereti előre biztonságban tudni az anyagiakat, így bőven ad gyermekeinek. Munkája során sokszor utazik, s e mellett szeret repülőutakra járni.

Legjobb hatást a levendula, eukaliptusz, fekete nadálytő, fehér üröm, orgona éri el nála, mint gyógyfű. Jó ha a kertjében helyet kap egy nyírfa, vagy kőris. Füstölőként, vagy illóolajként ajánlott benzoét, szantálfát, vagy levendulát használni.

Jó hatást fejt ki rá, ha a Markúr bolygó uralja a napot. Kedvenc napja: a szerda, többek között azért, mert már mindjárt hétvége, s már eltelt a hét fele. Színe a sárga, féme a higany.

Amennyiben egy ezotériában dolgozó, vagy az iránt érdeklődő személlyel állunk szemben, segítő eszközként használható egy pálca (csakrapálca, vagy kristálypálca). Továbbá elér erős ezoterikus jelkép számára, ha lapra vet egy felfelé mutató háromszöget áthúzva, vagy elhelyez lakásában több füstölőt, és egy páva, vagy díszes madártollat.

Az ezoterikus jelképnél már említettük, hogy a madártoll erősíti, s nem véletlen, hiszen a totemállata is a madár. Égtáj szerint rangsorolva Ő a kelethez tartozik.

Jellemzően vagy állandóan problémájuk van, vagy sosincs problémájuk a tüdejükkel, és fejükkel.


Problémakezelése: Megszellőzteti a problémáját, ami gyorsan el is párolog. Hiszen addig beszéli ki magából a gondjait, amíg már nincs is mit mondania róla, és rájön, hogy sem dühöt, sem szomorúságot, sem semmit nem érez az üggyel kapcsolatban.
Szerelme: Az újdonság iránt vágy, valamint a kíváncsiság hajtja. A szavaival hódít, beszédének alig lehet  ellenállni, minden hájjal megkent csábító. Annak ellenére, hogy nagy szüksége van partnerére, nem a másikkal való összeolvadásra vágyik, hanem a kiegyensúlyozott kapcsolatra, amelyben mindenki megőrzi a függetlenségét.  

A Föld elem jellemzői: A földön jár, nem szereti az elvont dolgokat, neki a tett és az eredmény a fontos. A legtürelmesebb ember, akit ha feldühítenek, még sokáig nyugodtnak látszik, de belül mélyen fortyog benne az indulat. És ha kitör az olyan, mint a földrengés. A föld elemű ember erőssége a következetesség, és mivel saját tapasztalataiból tanul, tudja, hogy akadályok nélkül nincs fejlődés.

Ha bika, szűz, vagy bak csillagjegy alatt születtél, akkor te föld elemben születtél. Az anyagiakkal jól bánsz, és ez megnyilvánul minden életterületen. Kissé földhöz ragadt vagy, de nyitott vagy láthatatlan világ felé is.

Sokszor olyan helyzetekben is hangot ad véleményének, amelyekben nem kellene. Ez által nagyon felfigyelnek rá az emberek, és sokszor elkönyvelik „negatív” embernek. A földi javakat nagyon jól kezeli, bele értve a pénzt is. Mindig jut arra, amit szeretne, de olykor olyan dolgokra is pénzt ad ki, amelyekre talán nem is kellett volna, és ezt mindig utólag észleli. Sok ember számára menedékként funkcionál, akihez elmehetnek kiönteni lelküket, szívüket

Amennyiben betegségben, vagy lelki problémában küzd, gyógyító hatást ér el nála, ha pacsuli, zsálya, mandragóra, vadszőlő, orvosi pemetefű, csombormenta növények valamilyen változatát eszik/isszák. Továbbá hatásos a pacsuli, fenyőgyanta, zsálya, mandragóragyökér füstölők is, és jó, ha van a kertjében egy ciprus vagy fenyőfa.

A szombati napon kifejezetten energikus, és élettel teli. Legjobban akkor érzi magát, ha az adott napon Gaia, Szaturnusz, vagy Plútó bolygó hatás érvényesül. Kedveli a zöld színt, valamint szereti a kovácsoltvas eszközöket.

Spirituális szimbóluma a lefelé mutató áthúzott háromszög, pentákulum, fa, fém, kő, kristály, sárkány. Mágikus eszköze szintén a pentákulum. Totemállatai a nyúl, farkas, medve, kígyó. Hozzárendelt testrészek a belső szervek, és a gerinc. Égtája pedig az észak.

Problémakezelése: Leás a bajok gyökeréig, és azt hiszi, hogy majd így megoldja a problémát.De nem sikerül, mert a sértésen, a csalódáson akár évekig rágódik.  Nem szeret harcolni, ha még is konfigtus alakul ki, ő ért a legjobban ahhoz, hogyan nézze levegőnek a másikat, és a hallgatás fala mögé rejtőzve játssza a " Ki bírja tovább?" játékot. Gyorsan megenyhül, ha a másik beadja a derekát.
Szerelme: Biztonságra, stabilitásra vágyik a kapcsolatban, általában a párkapcsolatnak ő a tartópillére, partnere támasza. Mindig ott van, amikor a másiknak szüksége van rá, és ezt az idők folyamán társa annyira megszokja, hogy el sem tudja képzelni nélküle az életét. Mivel nehezen változtat, gyakran a rossz kapcsolatban is benne marad, és egy életen át tűr. 

A Víz elem jellemzői: Átváltozóművész, aki képes mindennap más arcát mutatni. Rendkívül gazdag a fantáziája, mélyen átérzi mások érzéseit, gondolatait. Legnagyobb hibája, hogy sokszor rózsaszínű szemüvegen keresztül nézi a világot, szereti a kellemetlen valóságot kellemessé átkölteni. Ezért tud a legmeggyőzőbben füllenteni, mert saját változata az igazságról sokkal jobban hangzik, mint a többieké.
Problémakezelése: Az ő módszere a probléma kimosása a lélekből, ami történhet könnyekkel vagy alkohollal. Harcmodorának erőssége abban áll, hogy nem hagyja abba: amikor már azt hisszük, hogy egy témát lezártunk, a víz elemű ember újra szóba hozza, és addig mondja, míg eléri a célját.
Szerelme: A párkapcsolatban a meghitt védettség mellett a változatosság számára a legfontosabb. Ám érdekes módon ezt a változatosságot gyakran nem az újabbnál újabb szerelmek hajszolásában éli meg, hanem abban, hogy képes ugyanazt a partnert mindig újnak és másnak látni. Képes arra amire a többi elem nem: testileg annyira összeolvadni a partnerrel, hogy átélheti az egység legmélyebb érzését.

Amennyiben halak, rák, vagy skorpió csillagjegy alatt születtél, akkor Te víz elemű vagy. Fő pont az életedben a szerelem, és a szeretet. Sok víz elemű személy, gyógyító erővel rendelkezik, így nagyon nyitottak az ezotéria iránt.

Nagyon szeretik, ha sok szeretet kapnak, és adhatnak is. Ha egy igazi jó párkapcsolatot tudnak kiépíteni, akkor szinte biztosak lehetünk abba, hogy a másik fél mindent megkap, ami jó. Viszont ha megcsalják Őket, kegyetlen bosszúvágy ébred bennük.

Nagyon álmodozó, és fontos számára a gyermekek. Szinte nincs olyan víz elemű ember, aki nem szeretne egy saját gyermeket, ugyanis nagyon családközpontúak.

Betegségek estén ajánlott a pipacs, rózsa mirtusz, ibolya, macskagyökér, lestyán, kamilla, geránium, jácint. Továbbá hatásosabb, ha kertjében szerepet kap egy fűz, vagy almafa. Illóolajokkal és füstölőkkel is lehet erősíteni a hatást, mégpedig a mirha, rose absolute, és íriszgyökérrel.

Kedvenc napja, amikor a legaktívabb a hétfő és a péntek. Továbbá nagyon szereti azokat a napokat, amikor a Hold, a Vénusz, vagy a Neptunusz bolygó hatása érvényesül jobban.

Kedvenc színe a kék, szereti az ezüst és réz tárgyakat, az ezotériában dolgozók, vagy az iránt érdeklődők számára, erősítő szimbólum: a lefelé mutató háromszög, az üst, az üveg, a tükör. Mágikus eszköze a kehely.

Totemállatai lehetnek a különböző vízi emlősök sok-sok faja, valamint a halak is. A hozzátartozó testrészek a méh, vesék, hólyag, máj. A hozzárendelt égtáj pedig nyugat.

 

scroll back to top