Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
december 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Zsóka58
  • ttkatalin
  • Ancsa0124
  • Artnaty
  • szaboka79
  • kissgeza80

"...és a leggyakrabban éppen a szerencsétlen képletû emberek kérnek tanácsot. A legtöbb ember erõt merít abból, ha az asztrológus rámutat arra, hogy az asztrológia lehetõvé teszi a problémáikkal való intelligens és megértõ szembenézést. Megtudhatjuk, mi áll elõttünk és megtehetjük azokat a lépéseket, amiket szükségesnek tartunk ahelyett, hogy magunkra hagyottan és vakon sodródnánk sorsunk felé.

Ne higgyük azt, hogy véletlenül, mintegy akaratlanul jutottunk születési képletünkhöz, mert az ilyen hiedelem az igazság és az okszerûség semmibevétele volna. Nem is logikus az ilyen felfogás, mert azt tartja, hogy a Mindenség tagadása lenne azoknak az alapvetõ elveknek, melyek értelmében minden jó és bölcs ember igyekszik berendezni az életét. Semmiféle - akár asztrológiai, akár materiális - befolyás nem választhatja el az embert a szellemi és ideális valóságoktól, sõt igen gyakran az úgynevezett "rossz" az, ami elvezet hozzájuk...

A felelõsség és a nehézségek elkerülésére törekedni hiábavaló és nemtelen dolog, akár materiális eszközökkel, akár mágikus vagy szellemi rendszerrel igyekszünk megtenni azt. Az ilyesmit az emberiség egyetlen nagy tanítója sem ajánlotta soha. Az asztrológiai érveket felhasználhatjuk a különféle elénk kerülõ esetekben, hogy erõsítsünk és vigasztaljunk vele. Azok a fatalista nézetek, szólamok, érvek, amelyek olyan színben tüntetik fel az embert, mintha sorsának teljesen ki volna szolgáltatva letörik a testi és lelki vitalitást, kétségbeeséshez, megmerevedéshez vezetnek és igazi rokonai a halálnak. Ezért ezek a nézetek nem lehetnek igazak, mert nem lehet elhinni azt, hogy az ember úgy alkottatott volna, hogy csak addig boldogulhat, amíg egy nem létezõ szabadságról szóló hamis hitet ápol magában.

Az emberi természet magasabb szintjét, az értelmi, erkölcsi és esztétikai képességet illetõen pedig az a hitem - írja Carter - hogy ha ki akarjuk fejleszteni õket, semmiféle sztelláris befolyás nem tud bennünket megakadályozni ebben a törekvésünkben, még ha akadályokat és gátakat is helyez az utunkba. Életünknek vannak olyan területei, amelyeken úgy látszik, nagymértékben uralkodnak a csillagok és még nagyobbak azok a területek, amelyekre kétségtelenül kedvezõek, vagy károsak lehetnek. Nekünk azonban oda kell rejtenünk kincsünket, ahová ezek a hatások nem tudnak elhatolni. Nem könnyû feladat - igaz - de talán ez az egyetlen, amit érdemes megtennünk..."
scroll back to top