Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
január 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Dodó91
  • abidne
  • Red
  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5

Égi Mesterem, Szepes Mária üzenetei

A következő cikkeket imádott Égi Tanítóm: Szepes Mária kérésére adtam  tovább a számotokra:
....Hogy mindenki füléhez, lelkéhez. szívéhez eljusson a Szó....
Könnyítésül nekünk, embereknek az átmenetben, a tudatunk kitárására az életünk megkönnyítésére!
 

A relatív idő évei rohannak, de e ritmusnak nincs több jelentősége, mint nappalaink és éjszakáink váltakozásának.  Este mindig befejezünk valamit, s reggel újra kezdünk mindent.  A következő nap sohasem ugyanolyan, mint az előző, akkor sem, ha  a rendje látszólag azonos vele.  Mi magunk változunk. Valami lemorzsolódik belőlünk, és valamivel gyarapodunk.  Múlandó perceinket viszi,  sodorja az időfolyó, s lassan lemeztelenedik  bennünk az a valaki, aki  majd Kharón csónakjába száll könnyen,  leplek és terhek nélkül. Háta mögött    egy lezárult életkörrel, előtte a beavatás, az újjászületés  izgalmas kalandjával.

scroll back to top

Bővebben: Lüktető lét

A nem - én mámora a keleti filozófiában vagy  a tibeti jógában említett nagy üresség, valójában az éngörcstől való szabadulás vákuuma, amelynek helyébe egyetemes fény , tiszta energia tolul be. Nevezzük akár ihletnek, sugalmazásnak, a mindenséggel való uniónak. Én  isteni érintettségnek érzem. Hogy tudok nem - én lenni, ezt nevezem az örök élet arkánumának. A személyes egógörcs mulandó, a nem- én halhatatlan. Amikor ezt megszövegeztem, már én vagyok. Amikor azonban egy magasabb eszmében elmerülök, megszűnik az éntudatom. És ez gyógyító.

scroll back to top

Bővebben: A nem - én mámora

misztika és mágia

A misztika célja: egyesülés az önvalóval, Taoval az egyéni lélek hídján keresztül.  A misztika határozott irány. Semmi köze nincs  a zavaros  tévelygéshez, amellyel sokan azonosítják. A misztika gyakorlatában a tanítvány  fokozatosan megközelíti a a kozmikus központot. Vezetője vigyáz rá, nehogy  hamis érzelmi  zsákutcába  tévedjen.  A misztikát nem lehet különválasztani a mágiától. A kettő  kiegészíti egymást, mint  negatív  és pozitív alapelv.  

scroll back to top

Bővebben: Misztika és mágia

A Föld óriási tégelye áttüzesedett, s aki benne forr ma, abban döntés érik.  Az egyetemes  tűzállapotban senki sem találhat búvóhelyet. Három világban  tombol a tűzvész. A test erőszakos körülmények parazsán  hamvad, a lélek bonyolult szenvedések  lázában lobog, és a szellem emblémája lángoló csillaggá változott. Magasság és  mélység burája  összezárult az ember körül, s a transzcendens lángkarmok  minden egyes élőlényt  megragadnak. Az önző kis rablófészkek védettségét felszámolták az elemek.  

scroll back to top

Bővebben: Finálé... az áldozat mágiája

Az ősi időkben, amikor még az ember közelebb volt  eredetének titkához, s életét átszőtte az egyetemessel való kapcsolat, nem hitte, hanem  tudta, hogy a világegyetem halhatatlan vándora. Aki életből életbe, szféráról, szférára zarándokol, hogy vezekeljen, tapasztaljon, s a benne elsötétült, sűrűvé nehezedett létet megtisztítsa és feloldja.  A reinkarnáció azonban nem csak  vallásbölcseleti tétel a lét látszólagos igazságtalanságainak elméleti vigaszdíja, hanem gyakorlati módszerekkel tapasztalható, bebizonyítható igazság.

scroll back to top

Bővebben: Reinkarnáció

Tettet jelent, és jelenti a sorsot is mert  tettekből szövődik a sors. A karma tehát a tettek sorsszerű következményeinek  törvénye. E törvény azonban nem  merev, és megváltozhatatlan végzetszerűség; az önmegismerés, a tévedések gyökerének kiirtása, a szenvedélyek  tisztultabb erőkké való finomítása által  megváltoztatható.

scroll back to top

Bővebben: Karma