Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
november 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5
  • Dianoah
  • Szofi
  • Peti36

A világ kölcsönviszonylatokra épül. Aki kapni akar, annak először adnia kell. Ezt az igazságot Lao-ce így fejezte ki a császárnak írott levelében:"Ahol az ember aratni akar, ott először vetnie kell, és ahol aratott, ott ismét vetni."

Ugyan ez az elv érvényesül minden emberi vonatkozásban. Aki barátokat kíván szerezni, annak először jó baráttá kell lennie. Aki azt óhajtja, hogy szeressék, annak szeretnie kell. Aki szívességeket, segítséget, jóakaratot vár el, az önmagában termelje ki  e cselekvő erényeket. Aki bizalmat  szeretne kelteni, az tanuljon meg bizalmat adni. Sokszor éppen ez a bizalom az a kinyújtott kéz,amely szilárd talajra segíti, önbizalomhoz juttatja a kishitűség és jellemgyengeség hiányában fuldoklót.

Tehát a környezetünk csak úgy fog hozzánk alkalmazkodni, ha először mi alkalmazkodunk hozzá. Az alkalmazkodó embert kedvelik. Akit kedvelnek,annak kedvezni igyekeznek. Az ellenséggel szemben mindenki bezárkózik, védekezik. A kölcsönös  alkalmazkodásnak ebben a finom keringésében önmagától létrejön egy olyan együttműködés, amelyben környezetünk - cserébe a mi szívességünkért- alkalmazkodik hozzánk azon a területen, ahol megkívánjuk tőle. Mégpedig önként és örömmel.

Szepes Mária

                     alkalmazkodás

scroll back to top