Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
máj. 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • kulacs
  • vheni
  • Julianna59
  • Lexa1350
  • Zsóka58
  • ttkatalin

A relatív idő évei rohannak, de e ritmusnak nincs több jelentősége, mint nappalaink és éjszakáink váltakozásának.  Este mindig befejezünk valamit, s reggel újra kezdünk mindent.  A következő nap sohasem ugyanolyan, mint az előző, akkor sem, ha  a rendje látszólag azonos vele.  Mi magunk változunk. Valami lemorzsolódik belőlünk, és valamivel gyarapodunk.  Múlandó perceinket viszi,  sodorja az időfolyó, s lassan lemeztelenedik  bennünk az a valaki, aki  majd Kharón csónakjába száll könnyen,  leplek és terhek nélkül. Háta mögött    egy lezárult életkörrel, előtte a beavatás, az újjászületés  izgalmas kalandjával.

 

Voltaképpen minden napunkat  így kellene zárnunk. És  minden egyes hajnalunkat így kellene  köszöntenünk, mert ez a magatartás a lét egyetlen realitása; a végtelen folyamatosság örök hullámzása. Utazás fényből árnyékba, és  árnyékból fénybe. Arra kellene törekednünk, hogy e folyamatban, amelyben élünk, saját testünk, körülményeink, nehézségeink olyan képlékeny alakíthatók legyenek, mint a szobrász keze alatt az agyag, amelyet éjszakára nedves kendőbe burkol, s másnap megint formál rajta valamit, mer új, pihent szemmel, érettebben pillant rá.

Életünknek mindig vannak olyan szakaszai, amelyek egyfajta összegzési lehetőséget  kínálnak számunkra.  Ilyenkor végig elemzünk mindent, ami nagy erővel lényünkbe ömlött, amit végig küzdöttünk, jól-rosszul vizsgáznunk kellett belőle, de hatását még nem tudtuk feldolgozni. E folyamat végösszegét azután felhasználjuk egy  " új kezdet,, következő periódusában, tisztább, áttekintéssel lehetőségeink, valódi képességeink és sorsunk fölött.

Úgy volna helyes, ha úgy feküdnénk le, úgy álmodnánk, ébrednénk, úgy tanulnánk s készülnénk az új tapasztalatokra, ahogyan a zarándoknak készülnie kell missziója betöltésére. Ehhez pedig időnként jelmezt, nevet, körülményeket változtat.  Megbízásának lényege azonban mindig a magasabb ideálok szolgálata.

Szepes Mária

                                                 

scroll back to top