Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
november 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5
  • Dianoah
  • Szofi
  • Peti36

Ha megvizsgáljuk cselekedeteink, konfliktusaink, gátlásaink, külső és belső bonyodalmaink eredetét, minden esetben rátalálunk a démoni elemek uralmára. Hogy mit értek "démoni" alatt? A tudattalanból feltörő ösztönös vágy- és indulaterőt. E démonok sokszor az őszintén magasrendű szándékaink ellenére is belső válságba sodornak bennünket. Létük pusztán sóvárgás és indulat. Amilyen mértékben alávetjük magunkat befolyásaiknak, olyan mértékben uralkodik el bennünk a démoniság alapjellege, olyan mértékben nyer hatalmat a szervezetben különféle betegségek tömege, a szorongásos neurózisig. Most lássuk, hogyan nyer a démon hatalmat  fölöttünk?

Mindenek előtt tudnunk kell, hogy a démon láthatatlan, s minden cselekvése álcázott. Célja felé nem hirtelen tör, hanem fokról fokra, mégpedig az ösztönök által. A szervezet központja az agy. Mindenfajta életműködés az agyból indul ki és minden benyomás oda érkezik. Az akaratnak, amely uralomra tör, legelőször az az ember gondolkodását kell befolyásolnia. A gondolattartalom  kóros irányú megváltoztatása katasztrófát okoz   nem csak az idegéletben, hanem a fizikai szervezetben is.

Ha egy impulzus a gondolatközpontba hatol, megrögződik ott, s olyan atmoszférát teremt, amelyben a démoni elemek már megvalósíthatják az impulzus jellegét a szervezetben. egyszerűen a külvilágból érkező negatív  benyomásokat mélyítik el névtelen indulatokká, szorongássá. S ott rögződnek az agyban ahonnan az összes mozgató és  érzőideg csatornái nyílnak. Az egész pszichikai és fizikai szervezet  fokozatosan hozzáalakul a "szerencsétlen" vezérideához. Az ilyen ember átmeneti kellemetlenségeiből tartós nehézségek, depresszió lesz. A körülmények,mintegy varázslatra halmozni kezdik a negatív világnézet "igazolását". Emésztési zavarok, cukorbaj léphet fel, az ember lefogy, tartása összeesett, görnyedt. A barátai elfordulnak tőle. Úgy érzi egyedül ő van  "az aljas, önző, könyörtelen világ közepette, kiszolgáltatva". 

Meg kell értenünk  végre teljes súlyában, hogy minden testet öltött dolgunk nemzője a gondolat: betegségeinké, kudarcainké, balsorsunké is. Az egészséges teremtő, harmonikus gondolatok egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.                           

scroll back to top