Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
június 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • timcsa84
  • kulacs
  • vheni
  • Julianna59
  • Lexa1350
  • Zsóka58

Az emberek az áramló energiák kozmikus folyamában élnek. Minden energia, és minden energia mozgásban van, akár érzékelhető az alacsonyabb rendű durva emberi látás, szaglás,érintés, ízlelés vagy hallás számára, akár nem. Az energiamozgás mértéke határozza megérzékelhetőségét: minél lassabban mozog, annál érzékelhetőbb az anyagi érzékek számára.

Az energia természete

Az energia fényből áll, abból a fényből, mely Istenből sugárzik. Ez a fény az anyag szívében található, bent lakozik minden atomban. Amikor a modern tudósok végre ketté tudták hasítani az atomot, rettenetes erejű fény robbant ki belőle. Fényrészecskék lévén az atomok különböző sebességgel vibrálnak, ami elektromos töltést hoz létre, melynek segítségével képesek molekulákká kapcsolódni. A lassabban mozgó molekulák összekapcsolódnak, és létrehozzák azt, amit az emberek anyagi világnak érzékelnek.

Például, az egyetlen különbség a puha, rugalmas emberi test és egy acélrúd között a molekulák alakzatában és azok vibrációjának sebességében van. Mind a test, mind, pedig az acélrúd atomokból áll. Azok a molekulák, melyek egy kicsit gyorsabban vibrálnak, egy rugalmasabb, kevésbé szilárd anyagot hoznak létre, mint például a folyadékok vagy a gázok.

Azok pedig, melyek még ennél is gyorsabban vibrálnak, létrehozzák a gondolatokat,érzelmeket és a szellemet. A valóság eme energiakompozíciója segít magyarázatot adni, arra hogy valójában minden egy. Például, az áramló energiák kozmikus folyója teszi lehetővé,hogy az egyik ember gondolata eljusson egy másik helyen tartózkodó személyhez. Ez tette lehetővé Jézus számára is, hogy a római százados kérésére csak „szóljon egy szót”, és valahol máshol meggyógyuljon a haldokló. (25) Az ősi védikus írásban, a Srímad Bhágavatamban, ez az energiafolyó engedte Dhruva Maharájának, hogy az egész univerzum atmoszférájára hatás gyakoroljon azáltal, hogy képes volt saját testének energiáját irányítani. (26) Lehetővé teszi,hogy a szerető édesanya „tudja”, ha a gyermeke veszélybe kerül, még akkor is, ha egymástól távol vannak.

Mivel ez az energia, melyet pránának, manának, chinek vagy kinek is ismernek, mindent körülvesz, ezért kimeríthetetlen. Az emberek által belélegzett levegő is tele van vele, és valójában az egész univerzumot egy elektromos energiahálózatnak lehet felfogni, mely ezeket az energiákat vezeti. Ebben a tekintetben az ember energiája úgy utazik ezen a hálózaton keresztül, mint a hanghullámok, és mozgás közben különböző más energiákra is hatást gyakorolnak, majd „visszapattannak”.

Az energiafajták


A karma törvényének alapelve,  az, hogy az emberek felelősek az általuk termelt energiáért, melynek nagy része gondolatok, szavak és tettek formájában nyilvánul meg. Bár az emberek könnyen érzékelhetik saját szavaikat és tetteiket,és gyakran ezek hatását is megfigyelhetik, mégis hajlamosak azt hinni, hogy gondolataiknak nincs semmi hatása. Tévednek. Bár szabad szemmel láthatatlanok, a gondolatok dolgok.
Különálló elektromos lények ők, akik hasonló energiákkal csoportosulnak, hogy különálló csoportokat hozzanak létre. Valóságosak és függetlenek, olyan erők, melyeket mindenki megtanulhat egyensúlyozni és kontrolálni.Ezek mellett az alapvető energiák mellett az emberek kevésbé nyilvánvaló energiafajtákat is létrehoznak, melyek mindazonáltal jelentős hatással vannak a körülöttük lévő világra. Ide értendők a következők: az érzelmi energia, mint például a bánat, a düh, a félelem, a gyűlölet és a féltékenység; valamint a szexuális energia, mely olyan erős, hogy csak nagyon óvatosan
szabad használni. A testi energia, beleértve az éteri vagy asztráltest energiáit; a lelki energia,az erő, mely képes az emberekkel „hegyeket mozgattatni” és végül a szeretet energiája, mely tiszta és önzetlen formájában a legerősebb erő az univerzumban. Az emberekre olykor hatással lehetnek más energiák is, melyeket sokan „fogalmaknak” tartanak, mint például az igazság vagy a könyörület. Ezek az energiák rendkívül magas fokon vibrálnak, mert isteni elvekből származnak.

Ahogy az emberek megfigyelik saját karmikus eredményjelző tábláikat, s közben tudatossá válnak arról, hogyan is használják az energiáikat, megértik, hogy miért neveznek minden egyes lelket egy-egy mikrokozmosznak az egészen belül, hiszen mindenki olyan nagy mennyiségű hatalommal bír, hogy az már szinte elképzelhetetlen. Egy bizonyos értelemben az emberi létforma egyetlen értelme az, hogy az ember használja, átalakítsa, eleressze,visszatartsa, megfigyelje, vagy egyensúlyban tartsa ezt.

Az energia átalakítása

Az első lépés az energiák magasabb szintre emelésében, mely vibrációjuk felgyorsítását jelenti, az az elhatározás, hogy pozitív módon fogunk cselekedni. Az ily módon átalakított energiák még több pozitív energiát vonzanak, és egy úgynevezett hógolyó effektust hoznak létre, amely tovább növeli egy már meglévő helyzet áldásos mivoltát, vagy felgyorsítja egy új,még kívánatosabb helyzet létrejöttét, legyen az akár egy lakásépítési projekt, vagy az elme egy bizonyos állapota.

Az átalakulás azonban mindkét irányba működik. Az átalakítás egyszerűen egy dolog formájának, megjelenésének vagy természetének cseréjét vagy módosítását jelenti, anélkül,hogy pozitív vagy negatív következményre utalna. Természetesen ez azt is magában foglalja,hogy az ember degradálhatja is egy energia működését, ha lelassítja annak vibrációját. Sajnos gyakran teszik ezt az emberek, amikor meggondolatlanul beszélnek vagy olyan gondolatokat rejtegetnek, mint az irigység, a düh, a gyűlölet vagy a féltékenység.

Az egyik legnyilvánvalóbb, mégis talán a legkevésbé felismert módja az energiák használatának az, amikor az emberek felhalmozzák őket saját testükben ahelyett, hogy eleresztenék őket. A stagnáló, el nem engedett érzelmi energiáknak káros hatásuk is lehet. Ezek a sűrű energiák túl lassan vibrálnak ahhoz, hogy a nagy hatékonyságú anyagi test képes legyen őket feldolgozni. Következésképpen, az energiák bedugulnak és kikristályosodnak,melyek jó esetben is csökkent állóképesség, vagy csökkent mozgékonyság, rossz esetben,pedig valamilyen betegség formájában nyilvánulnak meg. Ezeket az energiákat a megbocsátáson, imádkozáson, meditáción vagy tudatos átalakításon keresztül lehet elengedni.

A negatív energiák elengedése és kiegyensúlyozása 

A modern gyógyászat lassan elfogadja azt a tényt, miszerint az elme a test fölött áll, és felismeri az elme erejét, mellyel képes az emberi test működését befolyásolni. Ezért mindenki legfőbb érdeke, hogy megtanulja kiűzni az alacsonyrendű energiákat a testből, a tudat felettiből és a tudatalattiból, az asztrál testből, valamint az aurából. Az emberek tudatosan elűzhetik a régi haragot és a sérelmeket, vagy szándékosan kisebb részekre bonthatják azokat, melynek segítségével könnyebb lesz a későbbiekben túladni rajtuk.

Minél nagyobb az energia-blokk, annál könnyebb lesz elengedni, ha az ember először kisebb, kezelhetőbb részekre bontja, mint ahogy az ember darabokra zúz egy sziklát, mielőtt megszabadul tőle. Például egy olyan kapcsolatban, melyet hosszú távon fenyeget egy vetélytárs, meglehet, hogy véget nem érő megbántások, kellemetlen tettek és kegyetlen árulások sorozata megy végbe. A felhalmozódott sérelmeket talán könnyebben elengedi a sértett személy, ha az egyes bántó helyzetekkel külön-külön néz szembe.

Azok, akik azt hiszik, hogy a megbocsátás megtagadása sérti a bűnös személyt, idővel rájönnek, hogy egyedül csak saját maguknak ártanak vele. Hosszú távon ugyanis a karma törvénye megköveteli, hogy a negatív energiák visszatérjenek származási helyükre.

Végül fontos emlékezni arra is, hogy az energia egyensúlyba hozható, és az energiákkal való foglalkozás végső célja ennek az egyensúlynak az elérése. Lehet, hogy most arra gondol,hogy időközönként rettenetes dolgokkal kell szembenéznie, mégis emlékezzen arra, hogy a matematika alap törvényei az energiák kiegyensúlyozására is használhatók. Például, a következő kifejezést, miszerint „csak a szeretet képes legyőzni a gyűlöletet”, értelmezhetjük a matematika szemszögéből is. Mivel a szeretet és a gyűlölet ugyanannak a spektrumnak a két ellentétes végén találhatók, ahhoz, hogy semlegessé váljon egy -10-es értékű gyűlölet,legalább egy +10-es értékű szeretetet kell létrehozni. Ahhoz azonban, hogy tovább lehessen lépni a spektrum szeretet-vége felé, egy, a +10-es töltésnél erősebb töltésre lesz szükség. Így kell kiegyenlíteni és ellensúlyozni az energiákat. Egyszerű matematika.scroll back to top