Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
január 2020
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Dodó91
  • abidne
  • Red
  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5

Mi a MerKaBa? A Bibliában az Ó -szövetségben találunk rá utalást. Ezékiel próféta könyvében olvashatunk egy bizonyos járműről, amivel Ezékiel felemelkedett a mennybe. Ez volt a Mer Ka Ba…

A zsidók szent könyvében a Tórában is találunk rá utalást egy bizonyos Mer Ka Bahról, aminek két jelentése is van: az egyik szerint szekér, míg a másik jelentése szerint Isten  Trónja.

Egyiptomban (a XVIII. Dinasztia idejében) MerKaBanak nevezték az eredeti ősmintát. Valójában ez három szó volt:

Mer – jelentése: önmagában forgó fényjelenség

Ka – jelentése: lélek, mégpedig emberi lélek

Ba –  jelentése: emberi testet

Tehát ez egy olyan (egymással  szemben – kerék, a kerékben) forgó fényjelenség, amivel az ember képes volt eljutni az egyik világból a másikba. Egyesek szerint volt kapcsolat a MerKaBa mint „szállító eszköz” és a piramisok építése között.

Egy másik megközelítésből

Jelentése a következő:

Mer – Speciális fénymező

Ka – Szent Szellem (Lélek)

Ba – Fizikai test pillanatnyi valósága

A Mer Ka Ba egy aktív energiamező (Szent Geometria Mező), amely az univerzum minden teremtménye körül létezik, létezhet – „csak” aktiválni kell. Amikor a Mer Ka Ba az ember körül aktívvá válik, olyan spirituális rezgésszintet ad, amely figyelemre méltó spirituális fejlődést  biztosít és a testet és lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba. Nem csak a spirituális fejlődést biztosít, hanem a fizikai testre gyakorolt hatása is rendkívül fontos: a csakrarendszer tökéletes kiegyensúlyozása, a csakrák tisztítása, aktiválása.

Atlantisz létezésének idején a MerKaBa aktiválva volt. Atlantisz elsüllyedésével, elsüllyedt ez a tudás is… az emberiség elfelejtette, hogy lehet a MerKaBat, a Szent Geometria mezőt aktiválni.

A Szent Geometria Mező aktiválása a MerKaBa Meditáció. A MerKaBa meditáció elősegíti a spirituális fejlődést, valamint a csakrarendszer tökéletes kiegyensúlyozását. A meditáció elvezet a két agyfélteke harmonizálásához. Ez a meditációs technika elvezet oda, hogy érezzük és megtapasztaljuk az egységet minden élővel azáltal, hogy a jobb és bal agyfélteke hirtelen ráébred arra az univerzális igazságra, hogy mi Egyek vagyunk.

A jobb oldali agyfélteke az érzelmi terület, amely elfogadja, hogy a spirituális fel emelkedés, még ebben az életünkben lehetséges.

A bal agyfélteke a logika és a lineáris idő területe, amely tökéletesen szkeptikus a felemelkedés lehetőségével kapcsolatban.
Tudatunk az egységtudat állapotából szét esett a polaritás szintjére. Az egységtudatunk zuhanása eredményeképpen elfelejtettük a Mer Ka Ba aktiválását, a Szakrális Geometria használatát. A szakrális geometria egyszerű igazságának a megértése elvezet a tudatosság kialakuláshoz és a szív megnyitásához, amely a következő lépés az emberi fejlődés folyamatában.

A MerKaBA meghatározása

MerKaBa szó szerinti fordításban szekeret jelent héberül. Az ősi Egyiptomban (a 18-dik dinasztia idején) jelentette MER= forgó fény mező, KA= szellem és BA= lélek. 

A MerKaBa egy energia mező, amely a körül létezik, aki a feltétel nélküli szeretet terében van és szintén létezik minden élő körül az egész univerzumban. Amikor a MerKaBa aktivizálódik az adott személy körül akkor teljes védelemben van az adott személy az univerzum szeretete által. A MerKaBa meditáció lehetőséget ad a mély spirituális fejlődésre. Egyensúlyba kerül az összes csakra mőködése és az egyént tökéletes szinkronizált agymőködéshez segíti. A jobb agyfélteke - vagy az érzelmi aspektusa az agynak, tudja hogy lehetséges a felemelkedés. A bal agyfélteke a másik oldal, a logikus dolgokkal és a lineáris idővel számol illetve dönt és szkeptikus marad a felemelkedés lehetőségével kapcsolatban. A MerKaBa tanítás alapja a szent geometria, ezáltal elcsitítja a bal agyfélteke kételkedő természetét. A meditáció magában foglalja a pránikus lélegzés technikáját amely által élet, erő, energia közvetítődik a testbe megegyező módon ahogyan a delfinek és bálnák lélegeznek.

A felemelkedés eszköze

Mit jelent pontosan az amikor arról beszélünk, hogy a MerKaBa a felemelkedés eszközeő A MerKaBa meditáció által megértjük hogyan mőködnek energiáink és visszatérve a forráshoz, szent teret alakíthatunk ki magunk körül szeretettel és örömmel megtöltve. A MerKaBa szó szerint egy erőtér amely körül vesz minden élőt és aktivizálódik amikor a feltétel nélküli szeretet állapota fenn áll. Az emberi test esetén az aktivizálódás, hogy a bonyolult energia mező kiterjed a test köré egészen  16-17 méter átmérője. Ezen meditáció által megértük mi is  ez az érzés és segít energiáinkat újra rendezni hogy megtarthassuk a magasabb rezgését a szeretetnek a mindennapokban. Rendkívül erőteljes ezen meditáció és  ezért szükséges legfőképpen hogy a szeretet legyen mindig az előtérben. Amint felerősödnek a szív energiái akkor az egyén megtalálja azon magasabb energiákat amelyekre mint az 5.-ik dimenziós térre hivatkoznak. Így a gondolatok ( és a félelmek is) sokkal gyorsabban létrejönnek amikor az aktivált MerKaBá-ban van, amely jelenti egyben azt is hogy felelősséggel kell lenni azzal kapcsolatban hogy mit gondolunk ezért szükséges hogy tiszták legyenek gondolataink és cselekedeteink mindenkor. A kifejezést 'felemelkedés' széleskörben használják különféle szövegkörnyezetben. Azonban a MerKaBá-val kapcsolatosan az alábbiakat jelenti: emelni az energia szintjét a fizikai testnek (gondolatok, érzelmek...), képesség ráhangolódni magasabb  energiákra és ezáltal információk elérése valamint érzékelni az energia mezőket nem kapcsolódni/kötődni alacsonyabb érzelmi frekvenciákkal mint a félelem, düh, kételkedés megfigyelhető elmozdulás egy magasabb tudat állapot felé  ezáltal tudatában leszünk a létezés más formáinak, realitásának Sokan azt hiszik a felemelkedés szó szerinti elszakadást jelent a földtől azonban sokkal inkább jelenti hogy a mennyországot hozzuk le a mindennapok világába.Ez egy teljesen új jelentést ad a mennyországnak ellentétben a korábbival amit ez egyén elhagy. Amit elmozdul tudatosságunk a napfonat (solar plexus) szintjéről a szív központ irányába akkor elkezdünk szeretetet adni minden érzelmünkhöz amit kapunk a külvilágból és ezt küldjük mindenki felé. Ez megváltoztatja a megértését
a mindennapi eseményeknek és átalakítja mágikussá, színessé, élővé. Ekkor mi igazán élvezni fogjuk ezen földi tanulást, tapasztalást.

Fizikai felemelkedés: Kundalini

A felemelkedés az a folyamat amikor a mi fizikai formánk megtapasztalja azt, hogy amint elmozdulás történik gondolataink és érzelmi mintáinkban akkor ez visszahat a fizikai testre is. Megérteni azt hogyan mozognak az energiák a testben egyfajta átalakuláshoz vezet, amelyet megtalálhatunk a kundalinival kapcsolatban is. (Ezt az ősi Indiában a tantrikus jógában tanították illetve fejlesztették ki.) Azt tanították hogy minden személynek van egy hatalmas energia győjtője amely a gerinc alsó végénél helyezkedik el .Ez szándékosan illetve meditációval és koncentrációval felemelhető a gerinc mentén egészen a harmadik szemig. A kundalini energia felemelkedik amennyiben a csakrák kiegyensúlyozottak energetikailag illetve az energia csatornák is. Ezen csatornák jellegük szerint a következöek: ida (női) ,pingala (férfi) illetve a szushumna. Ezek végig haladnak a gerinc mentés és mindegyik csakrával kapcsolatban vannak. Ez  a tantra  jógát tanulóknak évekbe kerül és rengeteg hosszas gyakorlásba. De nagy az ő jutalmuk, mivel amikor felemelkedik a kundalini akkor egy magasabb tudatállapot jön létre amelyet megvilágosodásnak szoktak nevezni. Napjainkban ezen folyamat spontán
módon is megtörténhet egyfajta genetikus előnyként vagy gerincsérülés kapcsán illetve magasabb energiaszint létrejöttével meditáció által.
Ezt sokan hirtelen melegként érzékelik, villanásként vagy színes fényként a szemben, hangokként a fülben. Néha kellemetlen  érzésként a gerincben. Ezért veszélyes is lehet ezen hatalmas energia hirtelen  felébredése, különösen ha váratlanul éri az embert.

Felemelkedés vagy Leereszkedés

A fontossága hogy emeljük a test energiaszintjét, mert ezáltal magasabb 
rezgéseket vagyunk képesek megtartani. Tudjuk, mi történik ha külföldi nyaralás során a hajszárítót magasabb feszültségű konnektorba dugjuk. Kiég. Ugyanez történne velünk fizikailag, ha engednénk leereszkedni ezeket a finom energiákat anélkül hogy előtte fokozatosan rá ne hangolódtunk volna. Legtöbbünk felsőbb énje - amely része multidimenzionális létezésünknek - ezeken a finom frekvenciákon  létezik és így a testünkben is el tud helyezkedni. Ez az alapja annak, hogy létrehozunk építészetileg szent épületeket mint a templomok vagy a katedrálisok, hogy ilyen  módon hívjuk Isten-t a házba. Miért lenne ez másként saját fizikai struktúránkkal amely ugyanazon geometriai arányokon alapul. Mi élő, lélegző templomok, biotemplomok vagyunk amely magasabb tudatállapot felé halad a bolygónkon. További előnye ezen meditációnak hogy különféle frekvenciákra hangolja rá a testet az idők folyamán. Továbbá felkészít minket a megváltozott állapotára a valóságnak amelyet néha szédülésként, émelygésként vagy még akár fejfájásként tapasztalhatunk meg ha  próbálunk harcolni ezen megváltozott állapot ellen.
A felsőbb én leereszkedése jelen van különféle kultúrákban a mitológián
keresztül egészen a legendákig generációk hosszú sora  óta. Különféle módon ábrázolták ezt: a Szent szellem ereszkedése, visszatérése  az Egynek akik bőnök nélküli fehér lovon ( a keresztényeknél és a hinduknál) , a galamb visszatérése a Szent Grál-hoz , a pegazus aki a katonát hozza a görögöknél. 
Közös ebben a témában, hogy az Egy visszatér és a legnagyobb káoszból 
helyreállítja a rendet. A felsőbb tudatnak ez a formája, a leereszkedése ebbe a világba nem új, a történetek arról hogy angyalok és istenek meglátogatják az embert eléggé ismertek. ők ahogyan mondták "tőzszekereken" (a hinduknál) vagy kocsin amely úgy nézett ki mint "kerekek a kerekekben" (Ezekiel-nél). Az alap koncepció ugyan az... a felsőbb tudatnak valamilyen járműre van szüksége, hogy a sűrűbb anyagba léphessen. Itt jön elő a MerKaBa koncepciója, mint az a jármű amelyet ha aktiválunk akkor ezzel saját energiáinkat ezen szent struktúrával átalakítjuk és ezáltal a finom energiák háza lehet és ezáltal felsőbb énünknek ( a mi kapcsolatunknak az Isten-hez) és így képesek leszünk megváltoztatni tudatállapotunkat és ekkor igazán "sétálhatunk világok között".

scroll back to top