Get Adobe Flash player

Új szolgáltatás!!!!

Esemény naptár

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
december 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb tagok

  • Red
  • kildiko05
  • sonar
  • mjuhasz5
  • Dianoah
  • Szofi

Néhány szent angyali tanításokkal foglalkozó könyvben a hét arkangyal a spirituális megvilágosodás hét sugarát és a szivárvány hét színét képviseli.  A hét sugár összefüggésben van a hét főcsakrával is.  Ha ráhangolódtunk a hét sugár angyalaira és kifejlesztjük a csakraközpontjaink érzékelését, kiegyensúlyozhatjuk a saját energetikei rendszerünket, erősíthetjük spirituális érzékelésünket.

A színek hatással vannak a testünkre, érzelmeinkre, hangulatunkra, mentális képességeinkre. Mindannyian intim kapcsolatban állunk a színekkel.  Néha tudat alatt színterápiát alkalmazunk, amikor bizonyos színekkel vesszük magunkat körül.  Lássuk hát, külön-külön a tartalmukat és a hozzájuk tartozó arkangyalokat is.

 

A rubinvörös sugár

Uriel arkangyal

Spirituális odaadás mások önzetlen szolgálatában

Csakra: gyökércsakra (muladhara), a föld elem;


A rubinvörös  a spirituális fény hatodik sugara és a szivárvány első színe. Fizikai szinten a gyökércsakrára hat ( a harmadik dimenzióra), és ez a köldökcsakra  ( a negyedik dimenzió) átalakító sugara.  Uriel neve azt jelenti, hogy a tűz istene, ő az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező arkangyal, a jelenlét angyala. Általában elektromossággal, villámlással, mennydörgéssel és " hirtelen történésekkel" hozzák kapcsolatba. Gyakran ábrázolják  egy pergament tekerccsel ( amely életutunkról tartalmaz információkat) vagy pálcával a kezében.

Ez a fény megvilágítja az utunkat, amin járnunk kell,  segít a tanulásban,  ha elveszettnek érezzük magunkat,  félünk. Szabályozza az adrenalin szintet a  véráramban, a tehetetlenség eltávolításával méregteleníti a testet, növeli az energia szintet. Feloldja a mélyen elraktározott energiablokkokat,  tetterőssé,  életerőssé tesz.  Helyreállít mindent, ami élni akar,  az anyagi világ mesterévé tesz, segíti az emberek és az isteni közötti kapcsolatot, célja a harmónia a világbéke megteremtése.

Narancssárga sugár

Gábriel arkangyal

Kreativitás, félelem eloszlatása

Csakra: napfonat (svadhisthana),  víz elem;

Gabriel arkangyalA szivárvány második színe, a narancssárga sugár fizikai szinten ( harmadik dimenzió) a napfonatcsakrát befolyásolja.  Gábriel arkangyal, a hírnök a négy fő arkangyal egyike. Ő  jelentette be Jézus születését Szűz Máriának és jelen volt Jézus halálakor is.  Ő vigyázott a sírra és ő hozta  a feltámadás jó hírét is.

A szín a hasüreg és vesék, mellékvese funkcióját irányítja, segíti az emésztést, enyhíti a hörghurut és az asztma tüneteit. Nagyon hasznos a női változókorban. Hat a termékenységre, kiegyensúlyozza a test energia szintjét, növeli a vitalitást.  Sokkal gyengédebben dolgozik mint a vörös,  lépésről lépésre építi fel az energiát. Kibogozza a holtpontra jutott helyzeteket,  enyhíti a gyászt, segít feldolgozni a veszteséget.  Növeli a kreativitást, pozitív szemléletűvé tesz, ösztönzi a vidámságot, segít feloldani a félelmeket.

 

Sárga sugár

Jophiel arkangyal

Bölcsesség, logikus gondolkodás, önbizalom

Csakra: köldök ( manipuraka), tűz elem;

Jophiel arkangyalA szivárvány harmadik színe, a sárga sugár fizikai szinten ( a harmadik dimenzió) a köldökcsakrát befolyásolja és a koronacsakra ( a negyedik dimenzió) átalakító sugara. Ez a második spirituális sugár.

Jophiel a bölcsesség  arkangyala, és a bölcsesség terméből származó angyalokkal dolgozik  együtt. Sugarát gyakran hívják napfénynek.  Neve azt jelenti: "Isten szépsége". Kapcsolatokat teremt,  segít a magasabb rendű énünkkel való azonosulásban, a különböző dimenziókban akár kozmikus létraként is gondolhatunk rá. Azonnal segít lelki  törések,  sokk, súlyos betegség esetén.

Hívjuk őt, ha inspirációra van szükségünk, hogy megelőzzük az önbizalomhiányt, kimerültséget, a mentális köd kialakulását.

A sugár a hasnyálmirigy, köldök, máj, epehólyag, gyomor, emésztőrendszer, idegrendszer működését segíti. Megerősíti, stimulálja az energiát,  eltávolítja a salakanyagokat. Színterápiában ízületi gyulladások, ízületi merevség gyógyítására használják. Segíti a tanulást, segít a koncentrációban, örömet hoz az életünkbe, növeli az önbizalmat, oldja a gátlásokat, javítja a kommunikációt. Megvilágosodást hoz a léleknek, erősíti a kapcsolatot a magasabb rendű énünkkel, vezetőinkkel, angyalainkkal.

 

Zöld sugár

Rafael arkangyal

Színe: smaragd zöld

Gyógyítás és harmónia, egyensúly

Csakra: szívcsakra (anahata), a levegő elem;

Rafael arkangyalA szivárvány negyedik színe, a zöld sugár fizikai szinten ( a harmadik dimenzió) a szívcsakrára hat és átalakítja a sugarat a homlokcsakra számára ( a negyedik dimenzió).  Ez az ötödik spirituális sugár.  Rafael arkangyal az  Úr gyógyító erejét testesíti meg, az angyali birodalom orvosként ismert, ő az isteni gyógyító, aki képes bennünket meggyógyítani. Rafael a hét uralkodó angyal vagy herceg közé tartozik, őrangyalok vezetőjeként és az utazók védelmezőjeként is ismerik. Egyik kezében bottal, a másikban egy tál gyógyító balzsammal, fényes gyógyító angyalként végig kísér bennünket a gyógyulás, gyógyítás során.

A zöld a természet színe, pontosan a színskála közepén található.  Kiegyenlít, megnyugtat,  relaxál, segíti a személyes fejlődésünket. Egyensúlyban tartja a mentális  és fizikai energiákat, feloldja a fájdalmas, feszült állapotokat. A zöld  sugarat feszültségből származó fejfájás, migrén, gyomorfekély és emésztési problémák kezelésére használják. Enyhíti a szív, tüdő, és csecsemőmirigy problémáit, stabilizálja az idegrendszert,  segíti az egészséges kapcsolatok  kialakítását.  Intuíciót fejlesz, az egyensúly és a harmónia révén mélyebb betekintést nyújt a dolgokba.

 

A kék sugár

Mihály arkangyal

Színe: zafírkék

Könnyed kommunikáció, egyensúly

Csakra: torok ( visuddha ), az éter elem;

Mihály arkangyalA szivárvány ötödik színe, a kék sugár fizikai szinten ( a harmadik dimenzió) a szívcsakrára hat és a torokcsakra átalakító sugara. Ez az első spirituális sugár.

A tekintélyes Mihály arkangyal az emberiség védelmezője, minden arkangyal parancsnoka,  ő vezeti a mennyei seregeket  a  "fény légióját" a gonosz ellen. A kék sugár Isten hatalmát és akaratát, a hit erejét, védelmét és igazságát szimbolizálja.

Torok, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy,  a tüdő felsőrésze, állkapocs, koponyaalap és a testsúly problémáknál segít. Enyhíti, nyugtatja a lázas állapotokat, gátolja a lázat, szabályozza a gyulladt és egészségtelen folyamatokat.  Enyhíti a fül és torok gyulladást, ellazítja a merev nyakat,  csökkenti a magas vérnyomást, nyugtatja az idegeket, az elmét. Arra ösztönöz, hogy a magasabb rendű igazságot és rejtett tudást keressük.

A kék sugár  Isten hatalmát és akaratát  képviseli, a hit és a védelem  erejét hordozza, segít, hogy az egónkat  Isten magasabb rendű akaratáért feladjuk.

 

Indigó sugár

Raziel arkangyal

Szine: indigó

Intuíció, éleslátás, tisztánhallás

Csakra: homlok (ajna) az avyakta elem

MelchizedekA szivárvány hatodik színe, és a torokcsakra  negyedik dimenzióbeli átalakító fénye. Kulcsfontosságú a rejtett  fizikai képességek kifejlesztéséhez,  segíti a tudatos kapcsolatteremtést a lélekkel.

Raziel a titkos misztériumok angyala,  neve annyit tesz: Isten titka. Információkat ad,  betekintést nyújt az Isten nevű  rejtélybe, így az idő korlátain túlra repíti a tudatunkat, mutatja a múltat, a jelent, és a jövőt. Raziel tudása teljes, abszolút, és tökéletes.

A szivárvány legerősebb fájdalom csillapítója, agyalapi mirigy, csontok, szemek, üregek gyógyítója,  megöli az élelmiszereken, levegőben, vízben lévő káros baktériumokat, minden szinten tisztít a szennyeződésektől. Javítja a krónikus üregi problémák tüneteit, enyhíti az álmatlanságot, hörghurutot, az asztmát és a tüdőbetegséget. Feltöri a tumorokat  és daganatokat, enyhíti a vese panaszokat.

Megnyugtatja az elmét, lecsillapítja az érzelmeket, javítja az öntudatot, önmagunk megértését segíti. Növeli a spirituális tudatosságot, segíti az intuíciót.

 

Az ibolya lila sugár

Zadkiel arkangyal

Szín:ibolyalila

Önátalakítás, spirituális fejlődés

Csakra: korona (sahasrara ),a kozmikus energia elem

Zadkiel arkangyalA szivárvány legerősebb rezgésű és legrövidebb hullámhosszú sugara az ibolyalila, a hetedik sugár. Zadkiel arkangyal a könyörület , jó indulat arkangyala. " Szent egy"-ként is ismerik, aki megtanít bennünket az Istenbe vetett bizalomra, a szükség óráiban enyhülést hoz.   Az angyali uralmak vezetője, az Isten trónját őrző hét nagy angyali lény egyike.

Enyhíti a gyulladásos állapotokat, csillapítja a szívdobogást, segíti az immunrendszer működését, a horzsolások, duzzanatot, szemkörnyéki véraláfutások gyógyulását. Enyhíti a fájdalmat, gyorsítja a gyógyulást.

Lecsendesíti a háborgó érzelmeket, segít a leszokásban, enyhíti a függőségre való hajlamot,  felszabadítja a képzeletet, segíti a meditációt, erősíti a fizikai képességeket. Tisztít mindent, mihez hozzáér, ezáltal a tudat és  test gyógyítója.

Forrás: Hazel Raven


scroll back to top