Erős paprikával a migrén és fejfájás kezeléséért

Migrénre orrspray

Módosítva: Egy új orrspray gyorsan csillapítja a migrént, segítségével már 2 órán belül csillapítani lehet a migrén okozta fájdalmat.

migrénre orrspray vallomás, hogy leszoktam a dohányzásról

Az OptiNose által gyártott eszköz egy inhalátorhoz hasonlít, amely por alakú gyógyszert fúj az orrüregbe. A port az orrspray egyik végén lehet betölteni, melyet az orrlyukba kell helyezni, a másik végét pedig a szájban kell tartani. Kilégzéskor a levegő a gyógyszerport az orrlyukba fújja, ahonnan gyorsan felszívódik a véráramba a felszínhez közeli kis vérereken keresztül.

Innen pedig az arcidegen keresztül eljut az agyba. A szájon át szedhető gyógyszerektől eltérően, amelyek esetében legalább fél órának kell eltelnie az enyhülés első jeléig, ez a por mindössze néhány percen belül bekerül a véráramba.

Még egy migrén elleni szumatriptán tartalmú orrspray

Hatóanyaga triptán -származékporított formában. A migrénre orrspray tartalmú tablettákat gyakran használják a migrén kezelésére.

migrénre orrspray dohányzásról való leszokás értékelése

A hatóanyag gátolja a fájdalomjeleket, így csillapítja a fájdalmat. A triptánok hatására az agy körüli vérerek is összeszűkülnek.

aki büszke arra, hogy abbahagyta a dohányzást mi a dohányzás kódolásának lényege

Ez azért fontos, mert a migrént a vérerek hirtelen dilatációja okozza, amely többek között stressz, alkohol vagy más kiváltó tényezőre adott válaszként jelentkezik.

Milyen vegyületek a triptánok?

Erős paprikával a migrén és fejfájás kezeléséért

A cikkben említett triptánokról ejtsünk néhány szót. Jellemző képviselőjük pl. Ezek ún. Jól alkalmazhatóak súlyos migrén esetén, azoknál is, akiknek nem migrénre orrspray pl.

Sinol orrspray fejfájásra 10ml

A triptánok a migrén kezelésében nem első vonalbeli szerek, egyes migrénfajtákban hatnak migrénre orrspray, főként a típusos migrénben. Rendkívül erős, bal kéz zsibbadása mellkasi fájdalom folytonos status migrainosus migrén esetén nem alkalmazhatóak.

Ebben igazán hasznos a cikkben említett orrspray, mert jelentősen lerövidíti a felszívódás idejét - migrénre orrspray hamarabb hat a gyógyszer. Sok esetben a migrénes roham napon belül ismétlődik, ilyen esetben maximum még egy alkalommal adhatóak a triptánok azonos napon.

Az Imigran orrspray alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha - máj- vagy veseproblémái vannak; - szívbetegségre utaló tünetei vannak, pl.

A migrén sokszor betegállománnyal jár, az illető aznap képtelen még bemenni is a munkahelyére. A triptánok adásával csökkenthető a migrénre orrspray kieső napok száma is. A 10 mg dózist szedő betegek 54 százaléka, a 20 mg adagot szedő betegek 57 százaléka tapasztalta a fájdalom elmúlását néhány óra múlva.

migrénre orrspray

A Migraine Action szervezet orvosi tanácsadó testületének elnöke, Andrew Dowson úgy véli, kiváló technológiáról van szó, amely egy jól bevált migréngyógyszer újszerű alkalmazását vezeti be. Az új módszer hatékonyabb, gyorsabb, és kevesebb mellékhatással jár.

migrénre orrspray most hagyja abba a dohányzást

Forrás: Medipress.